Blog

Burn-out? Gooi je telefoon aan de kant en ontdek je intuïtie!

Door in coaching februari 25, 2019

De beste tip die ik je kan geven, gooi social media (en dus je telefoon!) aan de kant en ga vooral niets doen, wandelen bijvoorbeeld.

En nee, ik ben natuurlijk niet degene die jou verteld wat je moet doen. Uiteraard moet je dit zelf gaan ervaren en vooral doen waar jij je goed bij voelt. Waarom ik deze tip toch geef? Omdat ik mijn ervaring met jou wil delen. In 2018 stopte alles even bij mij. Mijn lichaam, mijn hoofd, mijn gevoel…. Ik was veel te ver over mijn grenzen gegaan. Het gevolg? Een ziekmelding op het werk en verplicht rust. De eerste periode sliep ik vooral, rustte ik uit, een beetje in huis rommelen en vooral niets moeten. Mijn telefoon speelde een grote rol. Eenmaal op burn-out gezocht en de gesponsorde posts vlogen mij om de oren!

Zoveel aanbieders die mij kunnen helpen

Posts over jouw doel vinden, jouw passie ontdekken, het mooiste leven leiden, de beste adviezen over wat te doen om nooit meer in die burn-out te komen. Natuurlijk overdrijf ik iets, maar zo kwamen de boodschappen wel bij mij binnen. 

Wat er gebeurde bij mij was dat ik er steeds meer van van slag raakte. Bij iedere post kreeg ik het gevoel dat ik hier mijn geld wel aan uit moest geven, want anders zou ik er niet beter uit komen. Ik zag door de bomen het bos niet meer. Ik ging twijfelen aan wat ik moest doen om hier goed uit te kunnen komen. En dat gaf een groot gevoel van onrust, van onzekerheid. Terwijl alles wat ik op dat moment nodig had, was de deur uit gaan, wandelen, tot rust komen en kleine stapjes zetten. En daar begeleiding bij krijgen. 

Ik raakte er van van slag…

Wat zegt dit nou? Dit zegt dat tussen deze aanbieders zeker iemand zit die jou zou kunnen ondersteunen in jouw proces. Ik geloof er ook in dat al die aanbieders wat te bieden hebben. En als je op je gevoel afgaat een keuze kan maken die bij jou past. En dat kan zijn even helemaal niets, of toch een hulplijn inschakelen. Het ALLERbelangrijkste is, LUISTER NAAR JE INTUÏTIE! Laat je niet van de wijs maken dat jij nu mega grote stappen moet maken, voor jezelf moet beginnen en laat alle posts je niet afschrikken. In mijn ogen is het belangrijkste om terug bij jezelf te komen. Rust te pakken, opnieuw leren te ontspannen, je lijf weer te voelen. Omdat je dan weer naar je intuïtie leert luisteren en deze kan volgen. En van daaruit een keuze kan maken. Ik heb deze periode mijzelf weer opnieuw leren kennen, leren ontdekken wat voor mij juist wel en wat niet werkte. En ik was mij super bewust van alles wat ik deed. Dit was tegelijkertijd vermoeiend als dikke winst, want ik raakte een laag dieper van mezelf.

Het roer om in eigen tempo

Een coach kan je daar wel verschrikkelijk goed bij begeleiden, stapje voor stapje. Om uiteindelijk grote stappen te maken. Ik heb zelf een coach die mij hier heel goed bij heeft begeleidt en dat nog steeds doet. En ik had dit niet zonder haar begeleiding kunnen doen.

Daarnaast koos ik voor een te gekke opleiding van een heel fijn persoon. Het belangrijkste hierin, dit paste bij mij, zij paste bij mij en het voelde zo goed. In diezelfde tijd heb ik het roer omgegooid en heb ontslag genomen. En heb volledig gekozen wat ik al heel lang wilde doen. Mijn eigen praktijk beginnen en daarnaast opleiden, inspireren, spreken. Omdat ik de wereld een stukje beter wil maken en erin geloof dat we wat liever voor onszelf en voor elkaar mogen zijn. 

Mijn conclusie?

Je bent niet voor niets in deze situatie terecht gekomen. Dit betekent meestal dat je ver buiten jezelf bent gaan leven. Als je naar intuïtie was blijven luisteren was dit misschien wel niet gebeurd. En daarom is de eerste stap (in mijn ogen!) niet meteen voor een lifechanging programma gaan, maar stapje voor stapje. En de eerste stap? Weer leren luisteren naar jouw lijf en waar jij behoefte aan hebt. En dan opnieuw ontdekken wie je bent, waar je voor staat, wat jij belangrijk vindt. En daar begeleiding bij zoeken. Want alleen kom je er vaak niet uit, helemaal niet als je slecht in je vel zit. En dan kun je uiteindelijk grote stappen maken. En liggen er tig kansen voor je klaar!

One Comment
  1. Goed verhaal Linda. Mooi om te lezen dat je op alle fronten voor jezelf kiest en hebt gekozen. Ik ben benieuwd hoe dit vorm krijgt. Ik blijf het volgen. ‘Small steps, big results’ daar geloof ik heilig in.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *