Blog

Volg je intuïtie

Door in coaching februari 25, 2019

Een burn-out en een lifechanging beslissing

Volg je intuïtie is het onderwerp van de nieuwe Happinez. En dat komt bij me binnen. Dit is het belangrijkste wat ik heb geleerd in het afgelopen half jaar. Een half jaar geleden kwam ik thuis te zitten met een burn-out. Al vrij snel realiseerde ik mij dat dit al veel langer speelde. Eigenlijk werkte ik al een jaar of 4 naar deze burn-out toe. Volledig onbewust, wel had ik in de gaten dat wat ik deed niet volledig bij mij aansloot, maar dat het zover zou komen had ik niet verwacht.

4 september ging de knop van mijn lichaam om, het stopte… Stopte met denken, voelen en de controle was even weg. Ik dacht met 2 weken rust wel weer aan het werk te kunnen. Na de eerste dag wist ik al dat dit langer ging duren. Mijn lichaam had meer tijd nodig om te herstellen en mijn intuïtie vertelde mij dat ik andere keuzes moest gaan maken. Steeds meer luisterde ik naar mijn intuïtie, maakte ik keuzes om dichter bij mijn droomdoel te komen. Een eigen bedrijf, een eigen coachpraktijk in Arnhem. Stapje voor stapje maakt ik life changing keuzes en het grappige is…? Ik had dat op dat moment niet eens zo in de gaten. Al ruim 10 jaar werkt ik voor een fijne werkgever, waar ik het goed voor elkaar had. Na 3 maanden in mijn burn-out heb ik aangegeven niet terug te keren in mijn huidige positie. Wat wel en de invulling daarvan? Dat kwam later wel. Letterlijk en figuurlijk een last van mijn schouders. Een pijn die ik al een hele tijd met mij meedroeg, was weg na deze beslissing. Er kwam ruimte voor andere mooie dingen.

Er ontstond ruimte in mijn hoofd

Ik heb mij ingeschreven voor de Specialisatie tot Meisjescoach bij Elske Kolkman. Een prachtige verdieping voor mij als coach. En heb mijn eigen bedrijf geregistreerd. Ik zeg wel vaker tegen anderen; doe 1 deur dicht, en er gaan 10 deuren voor je open. Exact dit effect heeft mijn beslissing voor mij. Ik heb de deur met mijn werkgever dichtgedaan. Zodra ik weer volledig hersteld zou zijn, nemen we afscheid. Wat er toen gebeurde is dat er mega veel ruimte ontstond in mijn hoofd. Dingen die jarenlang onmogelijk leken zijn weg. Er ontstaan mogelijkheden, ik zie kansen. Ik weet duidelijker dan ooit hoe ik mijn droomleven vorm wil geven en wat daarin voor mij belangrijk is. 

Ik ervaar dagelijks hoe bizar het is dat je gedachten je overnemen, waarheid worden en je ernaar gaat leven. Gedachten en overtuigingen zijn zo hardnekkig aanwezig waardoor je de realiteit niet meer ziet. Je vult in voor jezelf en voor anderen wat je kunt, hoe je naar jezelf kijkt en hoe je ervan overtuigd bent dat anderen jou zien. 

Iets doen omdat je er goed in bent; niet omdat je het wilt

Diep van binnen wist ik echt wel beter, maar dat zat erg goed weggestopt. Ik vervulde een functie omdat ik er goed in was, niet omdat ik dit echt wilde doen. Want wat ik echt wilde? Daarvoor moest ik mijn vaste contract opzeggen. En was ik daar wel goed genoeg voor en hoe ging ik dan geld verdienen..? JOUW GEDACHTEN HOUDEN JE WEG VAN JOUW DROOMLEVEN EN DUS VAN JOUW MOOIE ZELF! 

Mijn missie: leef jouw droomleven

Nu heb ik heb een MISSIE: ik wil dat iedereen zijn droomleven najaagt. Wat dat is voor jou? Dat bepaal jij! Pas je niet meer aan, aan jouw gedachten of wat je denkt dat anderen van jou verwachten. Stop met doorgaan ten koste van alles! SHOW YOUR BEAUTY TO THE WORLD! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *