Voor de HR-specialist

Coach voor teamleiders én medewerkers

Zie jij als HR-specialist binnen jouw organisatie ook het verzuimpercentage omhooglopen? En daarbij ook het aantal ziekmeldingen met psychische klachten, zoals chronische stress en burn-out? Dan kom ik graag bij je langs om in gesprek te gaan over dit onderwerp. 

De nieuwsbladen staan er vol van. En in oktober 2019 met de volgende, urgente boodschap: “Als we niets doen zal in 2030 een kwart van de werkenden minder kunnen werken door stress en overbelasting”.

Dit vraagt niet alleen om werken wanneer “het kwaad al is geschied”, maar vooral ook preventief.

Coaching van medewerkers

Als werkgever wil je graag dat medewerkers goed op hun plek zitten. En als dit niet het geval is, dat ze weten wat ze belangrijk vinden en waarin zij bekwaam zijn, en van daaruit een andere keuze kunnen maken.

Met mijn praktijk coach ik medewerkers bij hun stress & burn-out klachten. Ik help de medewerker inzicht te verkrijgen in het ontstaan van de klachten, zodat hij van hieruit kan werken aan een vitaler leven. Het resultaat is een betere energiebalans. Daarna krijgt de medewerker inzicht in ‘wie ben ik,’ ‘wat kan ik’ en ‘wat wil ik’. Dit zijn essentiële vragen in de coaching. Vanuit deze inzichten kan de medewerker keuzes maken die bij hem passen en dichter bij zichzelf blijven.

Begeleiden van leidinggevenden

De rol van leidinggevende is cruciaal bij stress en langdurige uitval van medewerkers. Hoe kijk je samen met de medewerker naar zijn totale situatie, wat geeft energie en wat kost energie? Hoe zorg je dat je dat er wordt voldaan aan de basisbehoeften van de medewerker?

Ruim 6 jaar ben ik leidinggevende geweest in een grote organisatie. En heb ik zelf te maken gehad met verschillende managementstijlen en daardoor zelf mogen ervaren wat wel en wat niet werkt.

Deze ervaringen bundel ik in mijn coaching bij leidinggevenden, specifiek gericht op het begeleiden van medewerkers in werkplezier en energiebalans. Vooral bij de generatie waar stress en burn-out klachten op de loer liggen. Om zo ziekteverzuim te voorkomen en te zorgen dat medewerkers op de juiste plek zitten.

Bewegings- en coachingsprogramma

Samen met professionele trainers geef ik een stress & burn-out programma van 12 weken. Met bewegen, voeding en coaching richten we ons op:

  • Leren je lijf weer in de herstelmodus te krijgen
  • Leren wat je lijf nodig heeft om stress te voorkomen
  • Herkennen van je stress signalen
  • Inzicht in wat je energie kost en vooral wat je energie oplevert
  • Prioriteiten stellen
  • Ontspanningsoefeningen en ademhalingstechnieken